5 gode grunner til å kjøpe blomster til deg selv

Det er noe spesielt med avskårne blomster. Noe helt annet enn de kjedelige potteplantene som noen av oss har i vinduene og ser hver dag, kanskje uten egentlig å se dem. Potteplanter er sjelden strålende, i beste fall er de slående vakre en gang i året i ca to uker når de blomstrer eller av en eller annen ukjent grunn ser ut til å trives.

Avskårne blomster er noe helt annet. De er alltid friske, for du kaster dem jo når de ikke ser pene ut lenger - i motsetning til potteplantene som du tenker at "sikkert kommer til å ta seg opp igjen, bare jeg venter lenge nok. 

Hvis du er en av de som ikke synes at det er verdt å unne seg en blomsterbukett i uken - les dette, kanskje du forandrer mening. Gi meg gjerne tilbakemelding. 

1. Vakre blomster får deg i bedre humør

Du kjenner igjen følelsen, når øynene blir dratt mot de vakre blomstene plassert i akkurat riktig høyde slik at du får med deg formen på kronbladene og ser litt av senteret. Det er oppløftende. Du går bort og snuser inn litt av blomsterduften, av og til lukter det bare "blomst" andre ganger honning eller en form for sødme. Uansett humøret har løftet seg mange hakk. Du kan også bruke fargene aktivt. Er du trist så kjøp fargerike blomster. Det funker.

2. Blomster løfter rommet fra ordinært til ekstraordinært.

Mangler du det lille ekstra som gir rommet en dramatisk touch, noe som løfter rommet opp utover det ordinære. Sats på en kraftig blomsterbukett i farger som skaper en kontrast til rommet. Det er ikke bare å gå til innkjøp av nye møbler og male rommet hver gang vi ønsker. Blomster er en mye rimeligere løsning og kan dessuten lett byttes når du ønsker å forandre uttrykket i rommet.

 

3. Blomster skaper stemning

Er du på jakt etter den romantiske feelingen denne uken? Pynt med svakrosa roser. Den mest romantiske av alle blomster. Ikke sett alle rett opp og ned i en vase, gjør noe ut av de, kjøp oasis og sett de opp. En enkel oppsats som den under, klarer alle uten å være utdannet blomsterdekoratør. 

4. Blomster setter standarden for oppførselen

Skal du ha middagsbesøk eller jentekveld? Blomstene du velger angir stilen du vil holde selskapet i. Når gjestene kommer og ser blomsteroppsettingen vil det usagt legge listen for hvordan kvelden skal forløpe. Formell middag, eller løssluppen aften. Ikke sikker? Bare tenk på hva du tenker når du kommer inn et sted og blir møtt av en gedigen formelt oppsatt blomsterdekorasjon, i kontrast til hva du tenker når du blir møtt av en mugge med markblomster. Blomstene er med på å sette standarden

5 Vakre blomster er vakkert

Det er ganske enkelt slik at vi liker å se på vakre ting. Så hvorfor ikke unne oss det!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

anettebsworld

anettebsworld

41, Oslo

Jeg er stort sett fornøyd med tilværelsen, men av og til må det forandringer til. Forandringen jeg gjorde var at jeg etter mange år som yrkesaktiv jurist begynte som interiørinnreder på fulltid. Jeg er utdannet innreder og interiørveileder ved norsk interiørskole. Jeg jobber selvstendig og for firmaet At Wallpaper. Ellers er jeg mamma til verdens beste datter, hjemmearbeidende, utearbeidende og alt hva som ellers kreves.

Kategorier

Arkiv

hits