#juleforberedelser

Hvis du bare skal gjøre en ting denne uken så: UNNGÅ PANIKK! 

Nå nærmer julen seg virkelig! Det gikk opp for meg i helgen, så jeg fikk endelig svingt igang krumkakejernet og stekovnen. Nå er Mor monsen i frysen og krumkakerne i boks. Jeg regner med at de fleste av oss har veldig mange ting som gjenstår før julefreden kan senke seg. Derfor tenkte jeg at jeg kunne gi dere litt innsyn i hvordan det er hos meg.

Jeg har fremdeles ikke ryddet og vasket nevneverdig for eksempel. Julepynten står, med noen få unntak, fremdeles i kasser på gjesterommet og julekakene jeg har nevnt er de eneste jeg har lagd.

Jeg skal vaske badet, men innsiden av skapene som jeg hadde store planer om å gå igjennom for å fjerne gamle kremer og annet snadder som snart har morfoset seg til et nytt produkt, ser ut til at må vente en stund til. April er sikkert en god måned. Da må jeg uansett grave i dypbden for å komme til solfaktoren igjen.

Jeg hadde tenkt å rydde i skatollet i gangen også, slik at det ble bedre plass til votter, skjerf og halser som datteren min faktisk bruker, men jeg er ganske sikker på at vottene som passet da hun var to år sikkert kan være nyttig å ha liggende noen år til. Kanskje jeg skal ta de ut når hun fyller ni. 2017 høres bra ut.

Gjesterommet fremstår som en kombinsjon av lagerrom og kontor. I tillegg til tre pappesker med julepynt og tre digre permer med tapetprøver har jeg cirka 100 produktmapper på diverse produkter som lys, gulv og møbler. Det fungerer også som matlageret mitt til jul. Så der står posene med mandlene, bokseølen, noen kilo mel og sukker (jeg skulle jo bake) og alt hva som ellers kanskje skulle trenges. Siden jeg ikke har bibliotek har jeg bøkene mine der inne. De er samlet i tre hyller og to lag. Hadde bokhyllen vært en kake hadde den vært kalt noe med Surprise, for du vet aldri hva som dukker opp når du tar ut en bok. Dette er jo lite problematisk så lenge man ikke skal ha overnattingsgjester i julen. Da kan man bare lukke døren og tenke at dette er et lagerrom til julen er over. Ferdig snakka. Men vent, jeg får overnattingsgjester. En liten hjullaster kan kanskje komme meg til unnsetning, anybody?

Støvlaget på toppen av skapene i den åpne stue- kjøkkenløsningen skulle vært fjernet, men hvis jeg ikke rekker det, så vil nok fårefettet og ribbefettet som usynlig stiger og legger seg på de mest merkelige steder, hjelpe meg og sørge for at støvet blir liggende godt fastspent til langt over nyttår. 

Alt er som det skal være med andre ord. Det er ganske godt å vite at det blir jul uansett. Hvis jeg ender med å dra moppen over gulvene i siste liten så gjør det da ikke noe? Jeg vet at jeg kommer til å ha et juletre når julaften kommer og jeg vet at jeg kommer til å ha pinnekjøtt dampende på komfyren med alt som hører til. Jeg kommer til å se julefilmer, spille spill og kose meg med datteren min og familien. Og det er de tingene som teller, er det ikke? 

Og så kommer jeg til å spise masse klementiner og julemarsipan som vi har kjøpt på butikken. For julekakene er vi jo alltid for mette til å spise likevel. 

Så nå er jeg sikker på at du puster lettet ut og tenker: "jeg er visst i rute likevel jeg" 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

anettebsworld

anettebsworld

41, Oslo

Jeg er stort sett fornøyd med tilværelsen, men av og til må det forandringer til. Forandringen jeg gjorde var at jeg etter mange år som yrkesaktiv jurist begynte som interiørinnreder på fulltid. Jeg er utdannet innreder og interiørveileder ved norsk interiørskole. Jeg jobber selvstendig og for firmaet At Wallpaper. Ellers er jeg mamma til verdens beste datter, hjemmearbeidende, utearbeidende og alt hva som ellers kreves.

Kategorier

Arkiv

hits