fargepsykologi - BLÅ

I følge fargepsykologene roer BLÅ ned, virker kjølende, er formell og konservativ. I tillegg er blå en av de mest brukte fargene. Kanskje fordi den fremstår som ren. De fleste liker blått og det er kanskje den mest kommersielle fargen. 

I følge interiørpsykologene bør vi bruke blått i sydvendte rom eller rom med varme fordi den fremstår som kald. Rommet kan da bli tilført en naturlig friskhet ved bruke av blått. 

Vi ser ofte fargen brukt blant annet på bad, i svømmehaller og på soverom. 

Jeg har lite blått hjemme, men det sniker seg likevel inn litt i servise og badehåndklær. Av blå møbler har jeg en lenestol som jeg arvet fra farmor. Den var opprinnelig i en helt annen farge og totalt utslitt. Jeg fikk den pusset opp og trukket om i et helt blått møbelstoff. Nå er det favorittstol nr 1 når jeg har gjester. Jeg vet ikke om de tenker over det selv, men det er alltid den som blir "tatt" først. Har dere noen møbler hos dere som "alle" vil bruke? I tillegg til en god stol, er det og et godt minne. For meg er det også viktig i interiør. Det trenger ikke bare vært nytt. Møbler er også minner. 

Her er noen fine blå bilder, husk å bla igjennom alle fra houzz - kos dere :o)

tapet, teppe, stoffer, alt fra at wallpaper, Grünerløkka

tapet fra at wallpaper, Grünerløkka

blå stue - formelt rom - tapet fra at Wallpaper, Grünerløkkablått interiør fra oka

kanskje mer grønn enn blå...AGA

kirsebærkvist tapet - ai ai, husker ikke leverandør

bilde fra kalenderen min!! Partytime.  

blått design fra oka
og avslutningsvis : Fantastisk blå inspirasjon fra houzz, husk å bla igjennom alle bildene :o)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

anettebsworld

anettebsworld

41, Oslo

Jeg er stort sett fornøyd med tilværelsen, men av og til må det forandringer til. Forandringen jeg gjorde var at jeg etter mange år som yrkesaktiv jurist begynte som interiørinnreder på fulltid. Jeg er utdannet innreder og interiørveileder ved norsk interiørskole. Jeg jobber selvstendig og for firmaet At Wallpaper. Ellers er jeg mamma til verdens beste datter, hjemmearbeidende, utearbeidende og alt hva som ellers kreves.

Kategorier

Arkiv

hits