Fargepsykologi - RØDT

Følg lenken til facebooksiden min nederst på siden for å lese hele artikkelen om fargepsykologi "trendfarger påvirker deg mer enn du tror".

Jeg har valgt ut julefargen nå som vi omgir oss med mye rødt. Så hva gjør rødt for oss? I følge fargepsykologene stimulerer rødt til aktivitet, øker pulsen og gjør rommet mindre. Rødt eller andre varme farger kan være fint i nordvendte rom. Ekspertene fremhever likevel at det viktigste er at du velger farger som du liker. Har du dårlige minner som kan knyttes opp mot en farge, vil du etter all sannsynlighet ikke like fargen. - Naturlig nok spør du meg. Det er akkurat det samme med navn. Du gir ikke barnet ditt samme navn som en person du har sterke antipatier til. 

Personlig elsker jeg rødt, og jeg har røde skap, røde puter, tepper og stoler i stuen. - og ikke bare til jul. For meg er rødt energi og livskraft og en hyggelig varm farge. Jeg bruker rødt med blåtone og ikke gultone, for meg er tonen vesentlig for om jeg trives med fargen eller ikke. Jeg må og si at jeg slapper godt av her hjemme. Kanskje jeg har høy puls uten at jeg vet om det? Men at jeg liker at ting skjer...det er helt riktig! :o)

RØD stimulerer aktivitet, øker pulsen, gjør rommet mindre

Bruken av rødt innebærer ikke at inntrykket blir ensartet, bare se under og ikke glem å bla igjennom bildene fra Houzz helt nederst. Der er rødt brukt max!

røde juveler som aksenter

 

rødt interiør i okahouse

rødt gjør seg som pynt på muffins..

de perfekte julekoppene


Tunge draperinger fra arts and crafts perioden/victorian, Calhoun mansion, England


Rød sofa og rødt teppe, Illum bolighus - København

Vinterkollasje - materialer fra at wallpaper, Grünerøkka, Oslo

 

6 kommentarer

Keths!

11.12.2014 kl.10:57

Titter innom for å ønske deg en finfin torsdag! Snart helg :D

Tonje Boge

11.12.2014 kl.13:04

Rødt er en nydelig farge, samt litt skremmende, fordi den er så dominant.

anettebsworld

11.12.2014 kl.14:50

Hei Tonje, takk for kommentar, jeg er helt enig i at det er en sterk farge, så den må brukes med omhu. Men bare tenk så fine teatersaler er. De er jo veldig ofte kledd i rødt. Og hjemme så kan mye stemning skapes med en rød pute eller en rød bukett med tulipaner for den del :o) Tonje Boge:

anettebsworld

11.12.2014 kl.14:50

Hei Keths, tusen takk. Fin fin torsdag til deg også. Jeg ser du kjører julekalender hver dag :o) - jeg vil ikke ha bart he he. Keths!:

anettebsworld

11.12.2014 kl.14:51

tusen takk Irlin :o)I r l i n:

Skriv en ny kommentar

anettebsworld

anettebsworld

41, Oslo

Jeg er stort sett fornøyd med tilværelsen, men av og til må det forandringer til. Forandringen jeg gjorde var at jeg etter mange år som yrkesaktiv jurist begynte som interiørinnreder på fulltid. Jeg er utdannet innreder og interiørveileder ved norsk interiørskole. Jeg jobber selvstendig og for firmaet At Wallpaper. Ellers er jeg mamma til verdens beste datter, hjemmearbeidende, utearbeidende og alt hva som ellers kreves.

Kategorier

Arkiv

hits