Venezia, til inspirasjon

Hvis du bare gjør en ting denne uken så planlegg en tur! Er det ikke på tide å booke neste weekendtur snart? Det er deilig hjemme, men hvordan bedre skjønne det enn når man kommer seg bort noen dager?

Tidligere i høst var jeg i Venezia. Jeg hadde i forkant hørt at man enten elsker stedet eller hater det. Sterke følelser i sving altså. Jeg fikk klare beskjeder, hvis jeg så romantikken og sjarmen ville man elske det. Dersom jeg bare så forfallet ville jeg hate det. Opplevelsen min var - jeg elsker Venezia. Likevel, det er noe med byen som virker helt surrealistisk. Jeg følte at jeg vandret rundt i en filmkulisse og at gjengivelse av dagliglivet var skuespillere på jobb som utførte ulike oppgaver. Jeg vet jo at det er feil, men det er noe med stedet som gjør at man bare ikke kan tro at det kan være ekte. Kanskje det er filmfølelsen som gjorde at George Clooney valgte å gifte seg der, han må jo være velkjent med å vandre rundt på filmsett. Heldigvis, og jeg mener det, var bryllupet hans noen dager etter at jeg dro fra Venezia. Kanalene og Canal Grande er hovedtrafikkårene og i forbindelse med bryllupet stengte de visst av deler av hovedtrafikkåren og sperret av store deler av byen. For å si det sånn, Venezia er ikke så stort, så det må ha skapt litt kaos.

Venezia er en inspirasjonskilde for arkitektur, kunst og interiør. Uansett hva man finner på i Venezia så er det enkelte ting man bør gjøre. 1) se Marcus plassen, de kjente byggene rundt og ikke minst duene. 2) gå deg bort, det er veldig lett, selv med kart, så du trenger ikke forsøke en gang. Det morsomme med å gå seg bort er at du kommer inn i trange smug og det er stort sett alltid en bro som fører deg videre, og du finner en lokal restaurant eller noe annet morsomt å se. Stort sett blir du reddet av at du kan ta bussbåten fra et sted i nærheten, sånn at du finner hjem igjen. 3) Rialto broen som går over Canal Grande. 4) det er noen fantastisk vakre kirker der, en av dem er Chiesa della Salute/St Maria of Salute Basilica. I tillegg til å være fin inni ga det i hvert fall meg en helt spesielt opplevelse å stå inne i kirken og se ut gjennom hoveddørene og ut på Canal Grande.. veldig vakkert.


Over: smug i Venezia. Under: jeg i et typisk Veneziafoto.Karneval: Masker fra VeneziaDet var noen flere enn oss i Venezia....

Murano glass

Marcus plassen

Baksiden av Marcus plassen sett fra sjøveien.

inni Chiesa della Salute

lunsj! Kjøpt i en bakgate.

O sole..

Fliser i flott mønster fra en kirke.

Pizza!

Rett utenfor Venezia ligger Murano som er kjent for glasset og det selges over alt i Venezia. Årsaken til at glassblåserne er på Murano er historiske. Byen var rett og slett livende redd for at glassblåserne pga varmen og flammene skulle sette fyr på hele Venezia og derfor ble de henvist til øyen rett utenfor. Praktisk. Utenfor Murano ligger Burano som det tar ca 45 minutter å komme til med båt (i hvertfall føltes det så lenge). Det er en gammel fiskelandsby/øy og kjent for kniplingsarbeid og broderier. Når vi ser postkort med fargerike murhus (lilla, blå, rød etc), så er det gjerne herfra. I Venezia er de fleste husene i jordtoner.

Bilder fra Burano.

Vi var tre netter og det var egentlig akkurat passe. En annen ting som var lurt var å dra i slutten av september. Da hadde de verste hordene med turister forlatt stedet og det var ikke kø noen steder. Det var ikke akkurat folketomt, det skal sies, men jeg fikk ikke pusteproblemer heller. 

Uansett, å oppleve Venezia utenfor turistsesong var  fantastisk. Hotellet vi bodde på var veldig hyggelig og ikke så dyrt. Det heter Hotel Al Nuovo Teson og ligger i Calle Pescaria, omrent 100 meter fra Marcus plassen og enkelt å komme til med båt både fra flyplass og fra bykjernen. 

Håper flere enn jeg ble inspirert til å pakke weekend bagen nå!

Ha en fin dag.

4 kommentarer

vildevatn

05.11.2014 kl.10:43

Kjempebra innlegg :D
Venezia er så utrolig nydelig! Tusen takk for kjempefine tips! Jeg håper jeg får ta turen dit snart, jeg har nemlig tenkt på det leeeenge :)

anettebsworld

05.11.2014 kl.13:12

regineaf:: Det er en nydelig by. Jeg har også tenkt veldig lenge på å reise dit, og det var vel verdt turen! Veldig hyggelig at du likte innlegget.

anettebsworld

05.11.2014 kl.13:13

vildevatn: Hei, så koselig at du liker innlegget. Ha en fin dag.

Skriv en ny kommentar

anettebsworld

anettebsworld

41, Oslo

Jeg er stort sett fornøyd med tilværelsen, men av og til må det forandringer til. Forandringen jeg gjorde var at jeg etter mange år som yrkesaktiv jurist begynte som interiørinnreder på fulltid. Jeg er utdannet innreder og interiørveileder ved norsk interiørskole. Jeg jobber selvstendig og for firmaet At Wallpaper. Ellers er jeg mamma til verdens beste datter, hjemmearbeidende, utearbeidende og alt hva som ellers kreves.

Kategorier

Arkiv

hits