Arne Jacobsen og stilen fra 50-tallet

Jeg er en som har problemer med å kaste ting, og siden min mor også har problemer med å kaste ting har det ført til at jeg har en god bunke med blader fra 50-tallet liggende hos meg og også et fra krigen - jeg kommer tilbake til det en annen gang. Å spare på ting kan selvfølgelig by på plassproblemer, men la meg nå overse det problemet og heller fokusere på det som er morsomt med å ha blader fra 50-tallet. For det første språket, for det andre kvinnens stilling (ja det har skjedd en god del på likestillingsfronten, for det tredje at det meste går i sirkler, både mote og interiør. Tror du meg ikke? Les og se mer nedenfor.

Vi som er interessert i interiør og selv de som nærmest ikke er interessert i interiør har hørt om Arne Jacobsen. Hans stoler er ikoniske og blir brukt i (alt for..) mange hjem. Jeg er litt nerdete kanskje, men jeg synes jo det er morsomt å se i bladet "vi selv og våre hjem" fra november 1953 bilder av huset hans i Klampenborg med utsikt over Øresund og spisestuen hans med stoler som har vært avbildet i mange interiørblader bare i år. 

 


 bilde av Arne Jacobsens hjem


 Hvis vi ser bort fra stolene, er også bordet i tiden. På veggen er det trykk av blader og blomster. Og hvis du ikke har fått det med deg..trykk av blomster og blader mv. har og gjort sitt inntog igjen etter mange år borte fra veggene. På gulvet har han brukt teglsteinsfliser, ikke helt borte fra interiørfronten det heller, selv om vi nok her oppe tenderer til bruk av mer treverk på gulvet.

Under er et annet bilde fra samme blad, men ikke fra Arne Jacobsen sitt hjem. Hvis du trodde at løsthengende ledninger var innovativt, tenk igjen...som det meste annet så går også det i sirkel. Og hvis jeg har fått litt gammeldags språk i dette innlegget er det kun fordi jeg har sittet og lest blader fra 50-tallet de siste timene. Dere som ikke har bladene har jammen gått glipp av spennende lesning om hjemmestell blant annet :o). Som en liten teaser legger jeg ved et bilde av hva både dere og jeg har gått glipp av i tidligere årganger om "hjemmestell".Så etter disse påminnelsene om hva som bør gjøres så tenker jeg vi alle får en hektisk uke! Stå på. :o) 

PS - jeg kommer nok til å referere fra flere artikler fra 40- og 50-tallet også noen bilder fra motene den gang da. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

anettebsworld

anettebsworld

41, Oslo

Jeg er stort sett fornøyd med tilværelsen, men av og til må det forandringer til. Forandringen jeg gjorde var at jeg etter mange år som yrkesaktiv jurist begynte som interiørinnreder på fulltid. Jeg er utdannet innreder og interiørveileder ved norsk interiørskole. Jeg jobber selvstendig og for firmaet At Wallpaper. Ellers er jeg mamma til verdens beste datter, hjemmearbeidende, utearbeidende og alt hva som ellers kreves.

Kategorier

Arkiv

hits