Inviter venner til te og kake

Hva er vel koseligere nå som høsten er her enn å invitere venner hjem til seg. Finn frem det koseligste serviset ditt og lag en god potte med te og server en hjemmebakt kake. Jeg lagde eplekake og fant frem et servise fra England som jeg har fått fra mamma (da skapene hennes ble for fulle..) Ikke bare synes jeg koppene og asjettene er fine i seg selv, men de vekker også gode minner. Dette var serviset mamma fant frem når vi skulle kose oss litt ekstra og som vi brukte brukte til ost og kjeks i "kosekroken" hjemme.

Et lite interiørtips: Ting vekker følelser både gode og dårlige, vi må sørge for å beholde de tingene som gir oss gode følelser og kvitte oss med dem som vekker dårlige. Har du noe du blir ekstra glad for å se på så ta det frem oftere. Jeg skal ta frem mitt blå servise oftere. Kanskje jeg skal begynne å bruke de til morgenkaffen, hm.

Nedenfor bildet følger oppskriften, den er så enkel at alle får den til. Server med is eller krem så blir det ekstra godt. Ellers smaker den også veldig godt bare som den er (helst litt lunken..) nam.

Oppskrift på eplekake: 

Stor langpanne (har aldri skjønt dette med å lage små porsjoner...) Frys resten i passe biter og ha til senere :)

4 egg

4 dl sukker

120 gram smør

2 dl melk

6 dl hvetemel

2 ts bakepulver

ca 8 store epler

kanel og sukker til å drysse over.

Fremgangsmåte: Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smøret og ha melken i. Rør smør- og melkeblandingen (må ikke være mer enn lunken) inn i eggedosisen. Rør inn hvetemel og bakepulver. Sikt gjerne hvetemelet for å unngå klumper. Ha røren over i langpanne og fordel jevnt utover. Skrell eplene og del i smale båtskiver. Stikk eplebåtene ned i røren - tett i tett. Dryss over kanel og sukker. Stekes ved 150 grader ca 30 minutter på nederste rille i ovnen. Settes inn i varm ovn. Kaken skal bli gylden. Server gjerne med is eller krem. Nyt....

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

anettebsworld

anettebsworld

41, Oslo

Jeg er stort sett fornøyd med tilværelsen, men av og til må det forandringer til. Forandringen jeg gjorde var at jeg etter mange år som yrkesaktiv jurist begynte som interiørinnreder på fulltid. Jeg er utdannet innreder og interiørveileder ved norsk interiørskole. Jeg jobber selvstendig og for firmaet At Wallpaper. Ellers er jeg mamma til verdens beste datter, hjemmearbeidende, utearbeidende og alt hva som ellers kreves.

Kategorier

Arkiv

hits