ideer og inspirasjon til fornyelse av spisestuestoler

Det er flere av oss som ikke ønsker å skifte ut spisestuestolene selv om en av dem er ødelagt eller fordi trekket er slitent. I dag kommer noen tips om alternativer.

Det første tipset er å blande ulike stoler. Ikke bare sparer det oss for mange penger, fordi vi faktisk slipper å kjøpe seks nye stoler når vi kanskje bare trenger tre, men det er helt inn i tiden. Så snakk om både å spare penger og være trendy. Hvis du likevel må kjøpe alle stolene er mulighetene større på loppemarked eller bruktbutikker når du kan kjøpe ulike stoler. For å skape samstemthet i uttrykket kan du velge å male dem i lik farge eller for et mer fargerikt uttrykk kan du bruke ulike farger i samme fargesterkhet og velge pute på stolsetene. Dette kan fort bli rotete, så tenk litt på det før du begynner. Hvis stolene er like er det større sjansje for at ulike farger gir det uttrykket du ønsker - lekent og morsomt. Mulighetene er mange med maling! Se på disse bildene i lenken under for å se det i praksis. Dere har sikkert sett og tenkt det før, men å se et ferdig resultat i et stilig hjem er alltid anderledes.

 

 

Hvis du har alle stolene dine inntakte og for gode til å skifte ut, kan du i mange tilfeller lett oppgradere dem med litt maling og nytt trekk. Det som også er inn i tiden er å bruke ulike trekk på stolene, men som likevel står til hverandre. Dette er gjort i dette britiske hjemmet.

 

Eller som her i hjemmet der Mark Schaap sto for interiøret:

 Contemporary Dining Room by Mike Schaap Builders

Det er fantastisk variasjon i farger og mønstre på stoffene. Når jeg jobber med kunder (og for egen del for den saks skyld) så er det noe vi sjelden snakker så mye om, men som vi som jobber med det automatisk tenker på - slitestyrke og vaskbarhet! Det er ikke alle stoffkvaliteter som egner seg på stoler eller sofaer. Uansett hvor vakre de er må de tåle det de skal utsettes for. Går du til en møbeltapetserer vil dette sjelden være noe problem fordi de rådgir deg, men skal man gjøre ting på egenhånd bør du se etter dette:

1) slitestyrke

Hvis du skal sette trekket på et møbel i daglig bruk bør det være en Martindale (som er en slitestyrketest/rub test) på ca 20.000.

2) vaskbarhet

Skal ting brukes daglig er det greit å kunne vaske det. Så enkelt er det. Er det mer i sjelden bruk, kan det holde å kunne tørke av med en fuktig klut i ny og ne - NB i de tilfellene stoffet sitter fastmontert så tørk alltid MED fibrene ellers graver du møkken ned i stoffet og i tillegg kommer det fuktighet nedover i stoffet og det kan medføre at du ser en fargeforskjell der du har vasket.

3) flammehemmende

Gå for flammenhemmende stoffer. Det er ingen grunn til å risikere mer flammer enn nødvendig. En type merking å se etter er Trevira CS eller Diolen SAFE.

Stoffet bør være flammehemmende

 

Lykke til med fornyelsen!

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

anettebsworld

anettebsworld

41, Oslo

Jeg er stort sett fornøyd med tilværelsen, men av og til må det forandringer til. Forandringen jeg gjorde var at jeg etter mange år som yrkesaktiv jurist begynte som interiørinnreder på fulltid. Jeg er utdannet innreder og interiørveileder ved norsk interiørskole. Jeg jobber selvstendig og for firmaet At Wallpaper. Ellers er jeg mamma til verdens beste datter, hjemmearbeidende, utearbeidende og alt hva som ellers kreves.

Kategorier

Arkiv

hits