22.10.2014

Jeg har lenge lurt på hva jeg skulle bli når jeg ble stor. Siden jeg har passert 40 så er det på tide å forsøke seg på noe av det jeg har lyst til. I vår kurset jeg meg derfor som interiørinnreder og satser for fullt fra i høst. Jeg har gått ut i permisjon fra min tidligere jobb og tråkket ut i det ukjente og lønnsmessig usikre. Hvordan det blir har jeg tenkt til å skrive litt om her på bloggen. 

Det er ikke bare jeg som vurderer alternative karrierer. Da jeg fortalte at jeg søkte permisjon for å begynne som interiørinnreder fikk jeg umiddelbare tilbakemeldinger som "så tøff du er" og "jeg skulle ønske jeg turte". Disse tilbakemeldingene kom ikke bare fra et par, men fra nærmest alle jeg snakket med. Det viser at vi er mange som bærer på en drøm om en alternativ karrierevei. Ikke minst kommer dette frem når vi har jobbet noen år - og gjerne en jobb som faktisk passer til utdanningen din- , eller når vi har fått barn og vi skal få logistikken til å gå opp. 

For et par år siden leste jeg en artikkel i Red magazine (september utgaven 2012) om en undersøkelse blant Red magazines (britiske) lesere, at 49 % ikke var fornøyd i deres nåværende jobb og av disse sa 61% de hadde en plan B i tankene. 55% ønsket en bedre balanse mellom jobb og privatliv. Av totalt antall spurte sa 56% at de ikke hadde en plan B, rett og slett fordi de ikke visste hva de kunne eller ønsket å gjøre. 

Jeg regner med at vi her i landet ikke er stort anderledes enn disse leserne, så selv om dette ikke er særlig forskningsbasert, tenker jeg at jeg er en av veldig, veldig mange som har lyst til å forsøke noe nytt. 

...og jeg forsøker meg nå. 

2 kommentarer

22.10.2014 kl.19:25

Lykke til i interiørverden :)

anettebsworld

23.10.2014 kl.12:53

takk takk :o)

Skriv en ny kommentar

anettebsworld

anettebsworld

41, Oslo

Jeg er stort sett fornøyd med tilværelsen, men av og til må det forandringer til. Forandringen jeg gjorde var at jeg etter mange år som yrkesaktiv jurist begynte som interiørinnreder på fulltid. Jeg er utdannet innreder og interiørveileder ved norsk interiørskole. Jeg jobber selvstendig og for firmaet At Wallpaper. Ellers er jeg mamma til verdens beste datter, hjemmearbeidende, utearbeidende og alt hva som ellers kreves.

Kategorier

Arkiv

hits